Laat zien!

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op.

WhatsApp

WhatsApp met een van onze werknemers.

Stuur een bericht
Stuur een bericht

Bellen

Je kunt ons bellen van maandag t/m vrijdag 09.00 - 17.00

Bel 010 268 00 04
Bel 010 268 00 04

Mailen

Stuur een mail naar info@kinderfaculteit.nl

Stuur een mail
Stuur een mail

Of kom langs, we helpen je graag

Plein 1953, nr 192
3086 EM Rotterdam

Toon route
Toon route

Vragen?

Voor wie zijn de lessen van de Kinderfaculteit?

De lessen zijn voor alle kinderen die in Pendrecht wonen (postcode 3086) en/of in Pendrecht naar de basisschool gaan (groep 1 t/m 8).

Hoe kan mijn kind meedoen?

Als eerste heb je een account nodig. Heb je nog geen account, maak die dan eerst. (Lees op de Homepage hoe je dat doet.) Met je account kun je inloggen op een apart deel van de website. Daar vind je alle lessen en kun je kiezen welke lessen je kind wil doen. Daarna schrijf je je kind zelf online in. Je ontvangt bericht van de Kinderfaculteit als je kind definitief geplaatst is.

Kost het geld om mee te doen?

Nee, alle lessen van de Kinderfaculteit zijn gratis.

Voor welke leeftijden is het?

De lessen zijn voor kinderen in groep 1-8 van de basisschool, dus in de leeftijd 4 t/m 12 jaar.

Waar zijn de lessen?

In het gebouw van de Kinderfaculteit (Plein 1953), in de gymzalen in de wijk, Zwemcentrum Rotterdam, wijktuin Arboretum en Scouting Charlois. Als je bent ingelogd op je account kun je bij ‘Lesaanbod’ klikken op de les die je leuk vindt. Dan zie je uitgebreide informatie over die les, zoals de locatie waar die les gegeven wordt.

Mijn kind kan deze week niet naar de les komen. Wat moet ik doen?

Het is heel fijn als we het op tijd weten wanneer een kind niet naar de les kan komen. Bel, mail of stuur een appje met de reden voor de afwezigheid. Dan zorgen we dat de docent op de hoogte is.

Ik heb (nog) geen account.

Lees op de homepage hoe je zelf een account kunt maken. Hulp nodig? Bel ons op 010 - 26 800 04 of stuur een appje naar 06-33 366 485. Of kom langs (Plein 1953, nr 192): we helpen je graag!

Ik ben mijn gebruikersnaam / wachtwoord vergeten.

Op de pagina ‘Inloggen voor ouders’ kun je zelf je wachtwoord resetten. Ga onderin de pagina naar ‘Wachtwoord vergeten? Klik hier om je wachtwoord te resetten' Lukt het niet? Bel ons op 010 - 26 800 04 of stuur een appje naar 06-33 366 485. Of, kom langs (Plein 1953, nr 192) voor hulp van één van onze medewerkers.

Mijn account is geblokkeerd / ik kan niet meer inloggen

Je hebt waarschijnlijk je e-mailadres of wachtwoord 5x verkeerd ingevoerd. Het account wordt dan automatisch geblokkeerd. Bel ons op 010 - 26 800 04 of stuur een appje naar 06-33 366 485, dan helpen we het account weer te activeren.

Ik probeer een account te maken / in te schrijven, maar het lukt niet. Help!

Bel ons op 010 - 26 800 04 of stuur een appje naar 06-33 366 485. Of kom langs (Plein 1953, nr 192) voor hulp van een van onze medewerkers.

Heeft mijn kind speciale spullen nodig voor de lessen?

De Kinderfaculteit zorgt voor alle materialen die tijdens een les gebruikt worden. Alleen voor sommige sportlessen is bepaalde kleding nodig. De sportdocent zal daar dan meer over vertellen in de eerste les.

Moet ik mijn kind eten/drinken meegeven voor de lessen?

De Kinderfaculteit is ‘Lekker Fit’: we eten en drinken gezond. Wij zorgen voor een kleine, gezonde snack (groente of fruit) voordat de les begint of in de pauze. De kinderen kunnen ook altijd water pakken om te drinken. Als je zelf iets mee wil geven, dan ook graag iets van groente, fruit of een bruine boterham/cracker. Snoep, koek of chips mogen niet op de Kinderfaculteit gegeten worden. Let op: heeft je kind op woensdag les op de Kinderfaculteit? Geef dan ook gewoon lunch mee naar school ook al is je kind vroeg uit. De kinderen kunnen hun lunch dan op de Kinderfaculteit eten voordat de lessen beginnen. Dit geldt ook voor het Zondagscollege: de kinderen krijgen een lange pauze om hun lunch te eten.Voor wie geen lunch bij zich heeft zorgt de Kinderfaculteit dat er op woensdag en zondag boterhammen zijn.

Mag ik bij de les van mijn kind blijven/kijken?

Nee. Er vinden veel lessen tegelijk plaats en om de leerlingen zo min mogelijk af te leiden vragen we ouders en broertjes/zusjes om de Kinderfaculteit tijdens de lessen te verlaten. Ouders mogen hun kind voor het begin van de les brengen en na afloop van de les weer ophalen. Bij sommige lessen (bijv. voor heel jonge kinderen) mogen ouders de eerste 5 minuten van de les blijven. De docent beslist hierover en geeft het aan als dit mogelijk is. In de laatste les zijn ouders meestal wel welkom, je krijgt hier een uitnodiging voor.

Mogen jongere broertjes of zusjes ook mee naar de les?

Nee, zie het antwoord op de vraag hierboven.

Kan ik zien wat mijn kind tijdens de lessen heeft gedaan/geleerd?

De meeste docenten hebben een ouder-appgroep voor de les waaraan uw kind meedoet. Hierin wordt ook informatie over de lessen gedeeld. Bijvoorbeeld: foto’s of taakjes voor thuis. De laatste les van de lessenreeks is een kijkles. Ouders/verzorgers worden uitgenodigd om naar (een deel van) de les te komen en te zien wat de kinderen tijdens de lessen gedaan en geleerd hebben.

Zijn er ook lessen in de schoolvakanties?

Tijdens schoolvakanties zijn er géén lessen op de Kinderfaculteit. In de meeste vakanties worden wel enkele speciale activiteiten georganiseerd, zoals uitstapjes of filmmiddagen. Ouders ontvangen via e-mail of school informatie over deze activiteiten en hoe je kinderen hiervoor kunt inschrijven.

De les waar mijn kind aan mee wil doen zit vol, wat nu?

Als de les als vol is, kun je nog inschrijven voor de wachtlijst. Als er later toch plekjes vrijkomen omdat er kinderen afzeggen of uitvallen, dan bellen we de kinderen op de wachtlijst om hen alsnog een plekje aan te bieden. Als de les vol blijft en je kind helaas niet mee kan doen, dan sturen wij daar bericht over.

Mijn kind zit op de middelbare school, kan hij toch meedoen aan lessen of activiteiten?

Op de Kinderfaculteit zijn er geen lessen of activiteiten voor de kinderen die al op de middelbare school zitten. Zij kunnen terecht bij College ’53, naast de Kinderfaculteit. College ’53 is de plek om te leren voor tieners in Pendrecht. Kijk op Instagram: @plein1953 voor het programma.

Waar kan ik mijn tip, compliment of klacht indienen?

Heb je een tip, compliment of klacht voor Stichting Pendrecht Vooruit/Kinderfaculteit Pendrecht? Lees hier hoe je die kan indienen!